Actualment esteu veient Inici prova pilot a Molins de Rei

Inici prova pilot a Molins de Rei

Tens objectes i capacitats per compartir?

Vols reduir la dependència dels diners?

Vine a aportar les teves idees i a posar-les en marxa!

El 15 de març iniciem la prova pilot de GlocalShare a Molins de Rei, al Casal Cívic de Riera Bonet de 18:30 a 20:00h. Totes les veïnes de la vila i les persones que hi fan vida hi son convidades a participar!

Què fem a GlocalShare

A la plataforma GlocalShare practiquem el glocalsharing: els veïns del barri aporten recursos particulars i habilitats personals per resoldre les seves necessitats bàsiques de forma autoorganitzada, reduint la dependència dels diners i dels mercats competitius. Actualment estem en procés d’activació de vàries zones pilot a Catalunya que s’allargarà durant el 2019.

Web: https://glocalshare.org

deo: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=QL-BCP87NDg

Tríptic: https://bit.ly/2X3JB05

Twitter: https://twitter.com/GlocalShare_org

Facebook: https://www.facebook.com/GlocalShareNet/

Perquè a Molins de Rei

A les proves pilot de GlocalShare volem testar entorns socioeconòmics diversos, per tal que la plataforma tingui la capacitat d’adaptar-se a la diversitat i riquesa del territori. Molins representaria el cas d’una població en un entorn demogràfic urbà de densitat mitja (forma part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i del Parc de Collserola al mateix temps) i amb un perfil socioeconòmic divers. Aquest entorn, per tant, es complementarà amb el d’altres pilots, per exemple, a l’Eix Besòs o al centre de Barcelona.

Dins de Molins de Rei, la zona oriental ofereix moltes oportunitats alhora de posar en marxa un node de la plataforma. Es tracta d’una zona formada per barris amb potencial social, propera al polígon industrial de Molins-Sant Feliu i als horts del peu de Collserola.

Entitats motores del pilot a Molins

Per iniciar aquesta prova pilot volem destacar el paper de les dues entitats motores:

  • Casal Cívic de Riera Bonet: És un centre de referència per les activitats del barri i de la zona est de la vila. El Casal Cívic de Riera Bonet ens ofereix els espais per fer-hi les reunions periòdiques de seguiment i planificació de la plataforma, la difusió cap els veïns del barri, així com la possibilitat d’utilitzar espais per realitzar-hi alguns dels projectes de glocalsharing que puguin sorgir (per exemple, un hort per generar aliments de temporada, una cuina comunitària per obtenir derivats alimentaris o aules per realitzar-hi activitats formatives, de salut holística o petites reparacions).

  • Molins de Transició: És una entitat que lidera l’acció ecologista a Molins de Rei i que està alineada amb el moviment altermundista de Pobles en transició (conegut globalment com Transition Towns). Molins en Transició ens ofereix el suport comunicatiu de la plataforma i, sobretot, una especial implicació dels meus membres com a participants a les activitats de glocalsharing de la prova pilot. De fet, ja tenien previst realitzar alguns projectes d’auto-proveïment de necessitats bàsiques entre els seus participants per reduir la dependència del consum i afavorir l’intercanvi de bens i capacitats; per exemple la fabricació de sabons ecològics i elaborats alimentaris o les reparacions de la llar. També tenen previst promoure un banc del coneixement que es pugui nodrir amb les experiències generades en els propis projectes col·laboratius.

Què farem en aquesta sessió inicial

  1. Presentació de la plataforma.

  2. Dinàmica participativa per simular el procés de glocalsharing.

  3. Recull inicial de propostes de projectes, tenint en compte el potencial de recursos al barri (i a la vila en general) i possibles sinergies amb altres projectes ja en marxa.

  4. Valoracions. Convocar propera trobada per finalitzar la simulació i començar el pilot en real.

Notícia als mitjans locals

Convocatòria inici zona Molins de Rei

Us convidem, per tant, a trobar-nos:

Divendres 15 de març

18:30h a 20:00h

Casal Cívic de Riera Bonet

Carrer Ca la Còrdia, 5. Molins de Rei

Esperem veure-us a totes per fer realitat el nostra lema: construïm el món que volem a partir del que ja tenim !

[Foto capçalera: Molins de Rei, Plaça Catalunya. Jorge Franganillo, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=55756517]

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.